Vasaknos.ORG

Vasaknos beer festival – 2014.06.13-15 – Vasaknų alaus festivalis

Bendra informacija apie festivalį

36 Komentaras

vebui

Šių metų birželio 13 dieną Vasaknose (Zarasų raj.) prasidės ir tris dienas vyks pirmasis netradicinis alaus festivalis. Vasaknų dvaro ir parko teritorijoje tris dienas Jūsų lauks rinktiniai Lietuvos aludariai, netradicinis maisto patiekimas.

Šventės teritorijoje bus naudojama vietos valiuta – saknos, alus bus pilamas į molinius bokalus, o plastmasiniai indai ne bus smarkiai toleruojami. Taigi galit pasiimti savo indų! Alaus bus galima pirkti ne tik pilnais bokalais, bet 100 ml degustacinėmis dozėmis. Planuojama surinkti 5-6 tik įdomiausius Lietuvos, kurie pateiks apie 20 skirtingų skonių ir stilių alų. Šventės teritorijoje veiks vaisių ir daržovių turgus, suvenyrų krautuvė, bankas ir kitos pramogos.

Penktadienio vakare, visiems iš anksto susirinkusiems šventėje bus dalijama šilta šventės sriuba (atsivežk savo šaukštą ir bliūdą!) ir pilnaties apšviesto ežero fone, degant laužams, skambės garsių Lietuvos bardų ir džiazmenų improvizacijos. Programą pratęs naktišokiai pagal senuosius lietuviškos muzikos šlagerius iki pirmų gaidžių. Intelektualai ar šiaip tingintys šokti galės sudalyvauti alaus viktorinoje su smagiu prizu. Kaip kitaip galima praleisti penktadienį, tryliktą dieną ir dar esant pilnačiai? Šv. Antanas juk paglobos šventę.

Šeštadienį nuo pat ryto prasidės sodo ir daržo gėrybių turgus, vyks netradicinis netradicinio maisto gaminimas ant laužų (nebijokite – mėsos tikrai bus, čia ne tas festivalis). Bus galima tvenkinyje pasigauti žuvį, kurią tuoj pat jums vietoje ir iškeps. Vyks alaus degustacijos, aludarių prisistatymai, ekskursijos į dvaro alaus daryklą. Įsidienojus – slaptos apeigos ant dvaro griūvėsių kalno. Po pietų – orientacinis žaidimas parke „Surask Pliaterių lobį“ su pagrindiniu prizu, vertu apie porą šimtų litų. Vyks lankininkų pasirodymai, galėsite ir patys išbandyti lankus.

Parko scenoje visą dieną pasirodys Zarasų rajono muzikantai. Vakare didžiojoje – geriausių Lietuvos ir artimojo užsienio folk, rock ir metal stiliaus grupių pasirodymai (programos ieškokite tinklapyje). Po 7 valandų koncerto – naktišokiai.

Sekmadienį – bendras rytinis susėdimas vėlgi prie karštos sriubos ir gyvos akustinės muzikos, pasidalinimas įspūdžiais ir visų maisto likučių negailestingas naikinimas.

Nakvynei bus pasiūlytas dvaro viešbutis, mažiau išrankiems – nemokamas palapinių miestelis ir improvizuotas hostelis . Taip pat bus galimybė apsistoti pas aplinkinių kaimelių gyventojus.

36 thoughts on “Bendra informacija apie festivalį

  1. Kokia kaina vienam asmeniui?

  2. bus galima įsigyti per vieną irš bileitų platinimo agentūrų internete – netrukus paskelbsime.

  3. Sweiki. ar greitai prasides bilietu pardavimas?

  4. Ar bus galima įsigyti bilietą atvykus?

  5. o kur ju galima isigyti?

  6. jau balandžio 1, tik mėnuo praėjo nuo kovo 1, kai pirmąkart organizatoriai žadėjo, kad bus informacija apie bilietų pirkimą ! jau greitai greitai greitai informuos iš naujo nuo kada bus galima įsigyti bilietus!! laukiame papildomos informacijos, iki birželio dardaug laiko

    • Buvo įsivėlusi klaida – bilietai nuo kovo 31 d!
      Dabar juos galima įsigyti ALAUS NAMUOSE (Goštauto 8, Vilnius) ir ALAUS KOLONĖLĖJE (Rinktinės 55, Vilnius).
      Intenetu įsigyti bus galima nuo balandžio vidurio.

  7. Kur gauti info apie grupinius bilietus ir koks (vertinant litais) ekologinis mokestis bus taikomas plastasinei tarai?

  8. Ar bus galima i renginį atvykti su šunimi?

  9. savo alkoholį galima atsivežti?

    • NE. alaus bus festivalyje per akis. stipresni gėrimai – dvaro restorane.
      galite nebent gitarą atsivežt ant scenos pagrosit 😀

  10. Ar bus galima atsivežti savo šašlykinę ir išsikepti šašlyką? Ar galima atsitempti skifą (priekabą-palapinę) ir joje nakvoti?

    • Automobilius ir tokias priekabas bus galima statyti automobilių parkavimo aikštelėje ir niekas neuždraus ten nakvoti. Išsikepti šašlyko šašlykinėje nedrausim (jei pasidalinsit), jei ugnis nekels problemų aplinkiniams žmonėms, automobiliams ar gamtai ir pan. Laužus ant žemės kurti draudžiama.

  11. Keliems asmenims galioja pakvietimas?

  12. Sveiki, o ar su motociklais bus galima ivaziuoti i teritorija ir laikyti juos prie palapines, nes patys suprantat tai ne automobilis, bet kur nenumesim. 🙂

  13. Sveiki.O su motociklu irgi nebus ileidziama i renginio vieta,kad saugiai prie palapines galima but pasistatyt?

  14. Jeigu atvaziuojam sestadieni is ryto, bus galima nusipirkt bilieta? Kiek kainuos vienai nakciai?

  15. Festivalis visiskai nevykes!!! pas sau kaime geresni suorganizuociau.

  16. Na festivalis kaip ir ivyko, bet atsiliepimų daug:
    1. Renginio taisyklėse nebuvo paminėta apie draudimą įsivežti savo alkoholį.
    2. Dėl nemapinėjimo įsivežti savo alkoholį iš manęs buvo paimtas mano atsivežtas alkoholis (paėmė samdyta apsauga). Pradėjus aiškintis organizatoriaus dėka buvo sutarta, kad alkoholis bus “saugomas“ iki renginio pabaigos, bet dar nesibaigus renginiui (uždarymas 2014-06-15 1400 val.) apie 1200-1300 val. apsaugos jau nebuvo nė kvapo. Pasiteiravus organizatoriaus, kur mano paimtas alkoholis, atsakyta buvo tik tiek, kad neva jie nurodė, kad atsiimti savo “turtą“ bus galima iki 2014-06-15 0800 val., o dabar jie yra jau isvykę ir jo nebeatgausiu.
    3. Renginio metu nebuvo tiksliai nurodyta, kur bus kokie pagrindiniai rinkimosi taškai (didžioji scena, mažoji scena), taip pat buvo vėluojama su renginio programa (pirmą dieną buvo vėluojama 2 valandas, antrą dieną iki valandos), nebuvo informuojama apie tolimesnių renginių vykimą (pvz. o dabar už 20 min. vyks mūšio inscenizacija arba dabar vyks bendros sriubos virimas).
    Iš visa to sena tokie bendri pastebėjimai:
    – renginys plaukė sava vaga ir kiekvienas dalyvis turėjo rūpintis ir gaudyti kiekvieną smulkmeną apie vyksančius renginius.
    – organizatorius nesugebėjo ištęsėti žodžio apie mano paimtą turtą (alkoholį), kad jį galėsiu atsiimti po renginio taip pat dar teko pačiam jį gaudyti, kad sužinočiau apie tai kad jo neatgausiu.

    • puikiai prisimenam jūsų šeimynėlę. maža to kad alų nelegaliai norųjot įsivežt, bet dar išgėrę už vairo sedėjote. gailimųs kad įleidome. reikėjo policiją iškart iškviest. o jei per persigerimą kažko negirdėjote ar nematėte, kaltinkite tik save.

      • Pirmas dalykas – tai mes ne šeimynėlė, o kompanija. Alų norėjome įsivežti, nes nuostatuose nebuvo parašyta apie jo draudimą, o apsauga irgi buvo su niuansais (vienus įleido netikrindami, o kitus purtydami), taip pat dar ir šaipėsi iš atvykstančių dalyvių. Jei jau tokie įsitikinę buvote apie išgėrusio sėdėjimą prie vairo, tai taip ir reikėjo daryti, o ne dabar sakyti, kad galėjome policiją iškviesti ir kad buvome geri ir įleidome. Nes asmuo vairavęs automobilį nebuvo išgėręs už vairo. Dėl negirdėjimo ir nematymo tai buvo labai sudėtinga, nes buvo bendraujama su organizatoriumi tik atvykus ir nevartojus alkoholio.
        Bendrai galiu pasakyti, kad organizatorius daugiau žada ir kalba nei daro.

Parašykite komentarą